Hoe te om de radioantenne tegen bliksem te beschermen hoe te om de openluchtantenne te beschermen tegen bliksem

May 23, 2022

De bliksembescherming van draadloos materiaal zoals de openlucht draadloze antenne van het antennevoertuig is hoofdzakelijk verdeeld in twee delen:

1: Verhinder directe bliksem de antenne te raken

Vele openluchtantennes worden hoog opgericht. Als de antenne op het hoogste punt op het omringende gebied, vooral op het dak van het gebouw is, is er een risico om direct door bliksem worden geraakt. De schade door bliksem wordt veroorzaakt die direct de antenne raken die is zeer groot.

Als een directe bliksemstaking de openluchtantenne raakt, zal de bliksemenergie het volledige systeem langs de antenne binnenvallen, veroorzakend schade aan het materiaal zoals elektro, thermische, en mechanische gevolgen.
Daarom moeten de openluchtantennes zorgvuldig zijn om het risico van directe bliksemstakingen te verhinderen.

Zo hoe doet de antenne de directe maatregelen van de bliksembescherming?
Het is noodzakelijk om de openluchtantenne binnen de beschermingswaaier van de bliksemafleider te plaatsen.
Bijvoorbeeld, als de openlucht draadloze antenne op het dak van het gebouw geïnstalleerd is, als de antenne op het hoogste punt van het dak is, zal de antenne als bliksemafleider dienst doen, en het risico van directe bliksemstakingen is zeer hoog.
Op dit ogenblik, hebt u aan opstelling nodig een bliksemafleider naast de antenne, een bepaalde afstand van de antenne houdt, en hoger is dan de antenne. Volgens de berekening van het de waaieralgoritme van de bliksemafleiderbescherming, moet de antenne binnen de beschermingswaaier van de bliksemafleider zijn.

2: De openlucht draadloze bescherming van de de bliksemschommeling van de antenneinductie

Na het elimineren van het risico van directe bliksemstaking, is een ander punt inductiebescherming. Wanneer een bliksemstaking rond voorkomt, kan een schommeling met hoog voltage op de antenne worden veroorzaakt, en de schommeling zal het zendontvangermateriaal langs de antenne binnenvallen en zal schade aan componenten, havens, enz. veroorzaken. Het grootste deel van de schade aan het antennemateriaal wordt veroorzaakt door inductiebliksem.

Momenteel, moet de belangrijkste beschermingsmaatregel de remhaak van de antennebliksem in reeks aan de antenne aansluiten. De selectie van het de beschermingsapparaat van de antennebliksem aandacht aan de parameters zoals frequentie, interface, impedantie, toevoegingsverlies, en bevindende golfverhouding moeten zou besteden, die met het systeem moeten worden aangepast en niet de signaaltransmissie van het systeem kunnen beïnvloeden. Van de de voederbliksem van de Uchiantenne de de remhaakinterface heeft etc. n-hoofd, F, SMA, TNC, BNC, DIN.